Bij het kopen van een dartbord zijn een aantal zaken van essentieel belang. Hieronder leg ik deze verschillende zaken uit:

Kwaliteit

Een dartbord wordt gemaakt van het natuurlijke product ”sisal”. Gezien je hier met scherpe punten op gooit is een dartbord een verbruiksproduct. Afhankelijk van de kwaliteit die je koopt gaat een dartbord gemiddeld 3 maanden mee. Dartborden met de beste kwaliteit sisal zijn die van Winmau. Het bekendste en meest gebruikte dartbord is de Winmau Blade 4.

Bedrading

Je hebt verschillende soorten bedrading:

  • Ronde bedrading
  • Scherpe bedrading
  • Ingelegde bedrading

De ronde bedrading zit vaak op dartborden voor beginners. Het nadeel van deze bedrading is dat pijlen hier gemakkelijk op afketsen. De scherpe bedrading is een hele verbetering en wordt vaak gebruikt op dartborden die op TV worden gebruikt. Bij de ingelegde bedrading heb je de minste kans op bouncers. Met dit type wordt de bedrading tussen de sisal geperst en zit vaak op professionele dartborden.

Onderhoud

Om de levensduur van dartborden zo lang mogelijk te maken zijn er bepaalde zaken belangrijk. Zo moet je het dartbord om de zoveel tijd draaien zodat je niet steeds op hetzelfde vlak gooit. Daarnaast moet je je dartpunten scherp houden zodat je geen sisal uit het bord trekt. Gebruik daarnaast nooit water aangezien je dartbord dan gaat werken en kapot gaat.